Max Verstappen kijkt erg uit naar het eerstvolgende Grand Prix-weekend in Maleisië. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing is van mening dat het Sepang International Circuit hem goed ligt.

"Maleisië is erg vochtig en erg heet, bijna zoals in Singapore. Sepang is een mooi circuit, erg cool. Het heeft een lekkere combinatie van snelle bochten bij bocht 5 en 6, en goede inhaalmogelijkheden bij bocht 9", zegt Verstappen vrijdag op zijn eigen website.

"Het weer kan er aardig variëren: het kan er flink stormen, maar de baan kan ook weer snel opdrogen vanwege de hoge temperatuur. Vorig jaar heb ik de omgeving verkend en ik vind Maleisië een erg mooi land. Ik heb er echt genoten."

De 18-jarige Limburger heeft eveneens veel zin in de daaropvolgende Grand Prix in Japan. "Na Maleisië gaan we naar Japan en ik breng een paar dagen in Tokyo door voor ik naar het circuit ga, wat ook leuk zal zijn. Japan zal altijd speciaal voor me blijven, omdat ik daar mijn Formule 1-debuut tijdens de vrije training heb gemaakt."

"Suzuka is een echt cool circuit. Vooral de eerste sector, die erg snel is en precies wat coureurs mooi vinden. Er zijn niet veel uitloopstroken, dus je moet geconcentreerd blijven: het is een echte old-school baan, erg uitdagend en veeleisend."

Cadeautjes

Verstappen vindt dat Japan ontzettend gepassioneerde fans heeft. "Ze zijn erg aardig en de steun die we krijgen is echt mooi. Ze geven ons ook allerlei cadeautjes, waar ze veel moeite in steken. Ik geniet echt van Japan en het is altijd fijn om er terug te keren."

De Grand Prix van Maleisië wordt op zondag 2 oktober verreden. Verstappen bezet met nog zes races te gaan de zesde plaats in de WK-stand.