Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord was donderdag niet te spreken over het niveau van zijn ploeg in het bekerduel met FC Oss (4-1).

Voor eigen publiek kwam de soevereine koploper in de Eredivisie pas laat op gang tegen de nummer vijftien van de Jupiler League.

"Als je denkt dat het wel goed komt, dan komt het niet goed. Ik vond het minder dan voorgaande wedstrijden", zei Van Bronckhorst tegen FOX Sports over het optreden van zijn ploeg.

Het verschil tussen beide teams was minder dan de vertekende uitslag, zo oordeelde de trainer die een flink aantal basisspelers rust gaf. Van Bronckhorst weigerde de schuld te leggen bij zijn reserves die het moesten opknappen. 

"Ik wil er geen personen uit pikken. Veel spelers hebben niet gedaan wat ze moesten doen. De tweede helft ging al iets beter maar nog steeds niet helemaal goed. Je maakt in de laatste fase het verschil maar het heeft moeite gekost."

Video: Samenvatting Feyenoord-FC Oss

Grote kans

FC Oss-aanvaller Tom Boere kreeg halverwege de tweede helft, bij een stand van 1-1, een enorme kans om te scoren. Van dichtbij schoot hij de bal over het doel. "Hier zal ik nog wel een paar keer van wakker worden vannacht", zei Boere, die de score in De Kuip in de derde minuut had geopend.

Boere vond dat zijn ploeg het tactisch gezien goed deed tegen de koploper uit de Eredivisie. "Het begin moesten we even wennen, maar daarna stonden we compact. Feyenoord werd vooral gevaarlijk uit corners en vrije trappen. Mijn kans in de tweede helft was een kantelpunt. Als ik die had gemaakt, was het echt lastig geworden voor Feyenoord. Zonde dat ik 'm mis'', aldus de aanvaller.

Kort na de gemiste kans van Boere, bracht Michiel Kramer Feyenoord op voorsprong. Daarna scoorden Bilal Basaçikoglu en Nicolai Jörgensen ook nog voor de thuisclub.

Bekijk de uitslagen en het programma in de KNVB-beker