Anouar Kali is donderdag niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk vanwege zijn rode kaart in het bekerduel met Ajax (5-0 verlies).

De 25-jarige middenvelder van Willem II moest woensdagavond na 59 minuten spelen in de Arena het veld verlaten na een grove charge op de enkels van Lasse Schöne.

Scheidsrechter Danny Makkelie gaf in eerste instantie een gele kaart, maar op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel besloot de arbiter alsnog rood te trekken.

"Naar onze interpretatie is de videoscheidsrechter er alleen voor discutabele momenten", zegt een woordvoerder van Willem II. "De overtreding was al waargenomen en bestraft."

De tuchtcommissie betaald voetbal buigt zich nu over de zaak-Kali.

Video: Willem II-speler Kali krijgt rood op advies van videoscheidsrechter

Primeur

Het was de eerste keer ooit dat de videoscheidsrechter in een officiële wedstrijd werd getest. Donderdagavond wordt in het bekerduel tussen Feyenoord en FC Oss opnieuw gebruik gemaakt van technologische hulpmiddelen.

Willem II speelt zondagmiddag om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen NEC. Een week later staat het thuisduel met Feyenoord op het programma.