HEERENVEEN - TVM wil tot de Olympische Winterspelen van Vancouver (2010) hoofdsponsor van de gelijknamige schaatsploeg blijven. Dat heeft de formatie woensdag tijdens de ploegpresentatie in Heerenveen bekendgemaakt.

Een jaar geleden wees alles er nog op dat TVM na 2006 uit de schaatssport zou stappen. De directie was ontevreden over het aantal sponsoruitingen op de schaatspakken en kopstukken van de ploeg (zoals bijvoorbeeld Ritsma en Van Velde) lieten doorschemeren na 'Turijn' te willen stoppen. Het verzekeringsbedrijf ziet nu toch weer toekomst in de schaatsploeg.

TVM heeft wel een voorwaarde aan de continuering gesteld. De geldschieter wil vanaf 2006 drie in plaats van twee sponsoruitingen op het schaatspak. TVM verwacht deze winter (samen met de andere commerciële formaties) daarover met de schaatsbond KNSB een akkoord te bereiken.

DSB

Saillant detail is dat het opdoeken van de DSB-formatie vorig jaar er deels toe heeft geleid dat de TVM-directie jaren verder wil in het schaatsen. Nadat de ploeg van Jan Bos was uiteengevallen, kon TVM plotseling de talenten Tom Prinsen en Jacques de Koning aantrekken. In een ploeg waar het gros overweegt na 'Turijn' te stoppen, waren die beloftevolle rijders een welkome aanvulling. En zo werd het voor de geldschieter ook stukken interessanter om het contract te verlengen.

"Dit is heel belangrijk voor de schaatssport in Nederland", reageerde coach Gerard Kemkers op de intentieverklaring van TVM. "Dat onze sponsor verder wil, is een compliment voor de ploeg. Want dat betekent dat de sponsor tevreden is over de aandacht die het bedrijf krijgt."