Peter Sagan heeft woensdag in het Belgische Ardooie de derde etappe van de Eneco Tour op zijn naam geschreven.

De Slowaak van Tinkoff was de sterkste in de massasprint. Hij versloeg de Nederlander Danny van Poppel (Sky), die tweede werd. Lotto-Jumbo-sprinter Dylan Groenewegen, maandag winnaar van de eerste etappe, finishte als vierde.

Het peloton haalde pas in de laatste kilometer een kopgroep van vijf man terug, met daarbij de Nederlander Jesper Asselman van Roompot.

De groep leek een kans te hebben om uit de greep van het peloton te blijven, maar na een versnelling van Yukiya Arashiro hielden de koplopers allemaal de benen stil. Daardoor kwam het peloton in de laatste 200 meter nog over de vijf heen en pakte Sagan de zege.

De kopgroep van zes, met daarbij ook Stijn Steels, Martin Elmiger en Mark McNally, ging al vroeg in de aanval in de vlakke etappe over 186 kilometer door Vlaanderen. De maximale voorsprong bedroeg ruim zes minuten.

Met nog zestig kilometer te gaan bedroeg de voorsprong nog slechts twee minuten en twintig seconden, maar uiteindelijk kostte het de sprintersploegen nog veel moeite om de koplopers bij te halen.

Dennis

De Australiër Rohan Dennis, dinsdag winnaar van de tijdrit, blijft de leider in het algemeen klassement. Door de ritwinst en bonificatieseconden stijgt Sagan in het algemeen klassement naar de tweede plaats. De kopman van Tinkoff heeft nog slechts 3 seconden achterstand op de klassementsleider en manifesteerde zich nog meer als favoriet voor de eindzege. 

Dennis heeft het geluk dat hij deel uitmaakt van BMC, het team dat als tweevoudig wereldkampioen favoriet is voor de ploegentijdrit op vrijdag in Geleen.