Feyenoord hoopt donderdag in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen FC Oss de goede lijn van de competitie door te trekken.  

Het duel met de nummer vijftien van de Jupiler League lijkt geen moeilijke opgave voor de nog ongeslagen koploper van de Eredivisie, maar aanvaller Steven Berghuis waakt voor onderschatting.

"Als we niet dezelfde strijd leveren als de laatste wedstrijden, kunnen we het ook tegen Oss moeilijk krijgen", aldus de aanvaller op de site van Feyenoord.

"We hebben een brede selectie en misschien krijgen spelers die de laatste tijd weinig in actie zijn gekomen een kans om te spelen. Dat wil niet zeggen dat we er te makkelijk over denken. Op het moment dat wij niet alles geven, voelt een tegenstander dat ook en kan het misschien lastig worden."

De Kuip is vrijwel uitverkocht voor het duel met FC Oss. "Als de inzet bij ons iets minder is, krijgen we dat ook te horen van de supporters. Zij komen donderdag weer massaal naar het stadion. We moeten met dezelfde energie spelen als de afgelopen wedstrijden."

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan tegen FC Oss op vijf spelers geen beroep doen. Naast de al langer geblesseerden Kenneth Vermeer, Warner Hahn, Sven van Beek en Eljero Elia doet ook Jens Toornstra niet mee. Hij kreeg vorig seizoen in de bekerfinale tegen FC Utrecht een gele kaart en is donderdag geschorst.