De kersverse UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft zich woensdag in Londen bij de lancering van het logo voor het EK 2020 positief uitgelaten over de opzet van het toernooi.

Voordat hij verkozen werd tot voorzitter noemde de Sloveen het toernooi met dertien speelsteden over heel Europa een risico en een probleem voor de reizende fans.

In zijn eerste toespraak als UEFA-voorzitter was hij louter positief over het komende EK.

"Het toernooi zal op diverse manieren uniek en memorabel worden. Er is volgens mij geen betere manier om het voetbal te promoten dan het toernooi te verspreiden over het hele Europese continent."

Wembley geldt als decor voor de halve finales en de finale van het toernooi. "Londen is een fantastische multiculturele voetbalstad. Het is de perfecte keuze voor de climax van Euro 2020", aldus Ceferin.

Arena

Het woensdag onthulde logo van het EK bestaat uit de Europese beker omringd door kleurige poppetjes die met elkaar verenigd zijn. Het thema luidt: voetbal voor iedereen.

Vanwege het zestigjarige jubileum van de UEFA is het EK voor het eerst niet in één of twee landen. De Amsterdam Arena is een van de EK-stadions. Daar worden drie groepsduels en één achtstefinalewedstrijd afgewerkt.

De andere speelsteden naast Londen en Amsterdam zijn: Baku, Bilbao, Brussel, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, München, Rome en St. Petersburg.