Everton-manager Ronald Koeman verwijt zijn spelers niets na de uitschakeling in de League Cup. Dinsdagavond verloor de ploeg die zo goed gestart is in de Premier League in eigen huis met 0-2 van Norwich City, dat uitkomt in het Championship.
 

Norwich schoot in de hele wedstrijd slechts tweemaal tussen de palen en in beide gevallen werd doelman Maarten Stekelenburg gepasseerd. Everton ondernam zeventien doelpogingen, maar slaagde er niet in om te scoren.

"Natuurlijk ben ik niet blij met het resultaat," zegt Koeman op de website van Everton, "want in bekervoetbal krijg je geen tweede kans. Maar ik kan de spelers niets verwijten, want ze deden er alles aan om te scoren."

"We hebben genoeg kansen gecreëerd om te scoren, maar het wilde gewoon niet lukken. Je kunt het heel ingewikkeld maken, maar voetbal draait gewoon om doelpunten maken. En zoals je zag bij de eerste goal van Norwich heb je ook een beetje geluk nodig."

Afrekenen

Koeman stelde tegen Norwich zes andere spelers op in vergelijking met afgelopen weekend, toen Everton met 3-1 van Middlesbrough won. "Ze hebben allemaal hard gewerkt. Het is lastig voor deze spelers. Ze hebben nog weinig gespeeld dit seizoen. Je kunt ze niet op één wedstrijd afrekenen."

In de Premier League staat Everton op een knappe twee plaats achter koploper Manchester City. "Ik geef geen feestjes na dertien punten uit vijf duels en ik schiet ook niet in de kramp van een verloren wedstrijd zoals vanavond", stelt Koeman nuchter.

"Dit is voetbal en dat moeten we accepteren. Vanaf woensdag gaan we ons richten op de wedstrijd tegen Bournemouth."

De uitwedstrijd van Everton tegen Bournemouth begint zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League