De raad van commissarissen en investeerders van NEC hebben dinsdag middels een statement hun steun uitgesproken voor algemeen directeur Bart van Ingen.

Supporters van de Nijmegenaren willen dat Van Ingen zo snel mogelijk opstapt, onder meer omdat hij verantwoordelijk is voor het wegsturen van technisch directeur Danny Hoekman.

De oud-speler van NEC was pas sinds de zomer in dienst, maar werd begin september op non-actief gesteld. Volgens de Eredivisionist kon Hoekman de van tevoren gestelde verwachtingen niet waarmaken.

Rvc-voorzitter Ton van Gaalen vindt dat Van Ingen geen blaam treft. "We willen benadrukken dat de keuze om Hoekman op non-actief te stellen een noodzakelijke was in het belang van de club. Alle leden van de rvc staan achter deze beslissing."

Beleid

Van Gaalen wil dan ook dat Van Ingen aanblijft als algemeen directeur. "We staan achter het beleid dat is ingezet na de degradatie, waarin Bart soms lastige beslissingen heeft moeten nemen."

NEC heeft de supporters uitgenodigd om woensdagavond voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag in gesprek te gaan met de directie en rvc.

De ploeg van trainer Peter Hyballa staat na zes competitiewedstrijden op een teleurstellende veertiende plaats in de Eredivisie. NEC, dat afgelopen weekend met 2-0 verloor van Sparta, behaalde tot nu toe slechts vijf punten.