De Schotse voetbalbond is een onderzoek gestart naar Joey Barton. De 34-jarige middenvelder zou onder meer geld hebben gezet op de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Celtic (7-0) van vorige week.

Dat meldt de BBC dinsdag. In Schotland is het streng verboden voor spelers, trainers, bestuursleden en scheidsrechters om te wedden op wedstrijden in de hele wereld.

Rangers FC heeft in de afgelopen jaren vaker te maken gehad met spelers die hun geld zetten op de uitslag van voetbalduels. Het leverden Ian Black en Steve Simonsen fikse schorsingen op.

Barton, die sinds de zomer voor Rangers FC speelt, kwam vorige week al in opspraak wegens een ander incident. De Brit maakte op de training ruzie met teamgenoot Andy Halliday en is door zijn club voor drie weken geschorst.

Barton ging in zijn loopbaan vaker in de fout. Zo zat hij in 2008 als speler van Newcastle United 77 dagen in de gevangenis nadat hij veroordeeld was voor mishandeling van een tiener in Liverpool.

Een jaar eerder sloeg hij Manchester City-ploeggenoot Ousmane Dabo het ziekenhuis in bij een ruzie op de training. In 2010 stompte hij Blackburn Rovers-speler Morten Gamst Pedersen tijdens een wedstrijd vol in zijn maag.