Clubs uit de Jupiler League hebben zich maandag aangesloten bij de kritiek op de raad van commissarissen (rvc) van voetbalbond KNVB.

De clubs hebben in een gesprek met de rvc maandagavond dringend gevraagd om de besluitvorming en de organisatiestructuur van de KNVB grondig onder de loep te nemen, laten ze weten in een gezamenlijke verklaring.

De voetbalbond lag al onder vuur van de Eredivisieclubs. Onder druk van de clubs uit de hoogste divisie stapte Johan Lokhorst vrijdag al op als voorzitter van de raad van commissarissen bij de KNVB. De overige vier leden van de rvc (Simon Kelder, Henk Kivits, Johan de Kock en Ger Vermeulen) beraden zich nog over hun positie.

De clubs uit de Eerste Divisie laten weten dat maandagavond de gebeurtenissen van de afgelopen tijd zijn besproken en toegelicht.

Het gaat bijvoorbeeld om het plan om Gijs de Jong te benoemen als opvolger van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal van de KNVB. De benoeming van De Jong werd vorige week al opgeschort nadat de Eredivisieclubs zich daartegen hadden gekeerd.

Van Oostveen maakte eind augustus zijn vertrek bekend. De directeur lag al geruime tijd onder vuur, onder meer vanwege zijn keuzes voor de bondscoaches van het Nederlands elftal.