Marcelo Brozovic maakte zondag geen deel uit van de wedstrijdselectie van Internazionale voor het duel met Juventus omdat de middenvelder drie dagen eerder een aanvaring had gehad met trainer Frank de Boer.

De Nederlandse oefenmeester wilde Brozovic in de rust van het Europa League-duel met Hapoel Beer Sheva (2-0 nederlaag) wisselen, maar de 23-jarige Kroaat was daar niet van gediend en ging de discussie met De Boer aan.

De oud-coach van Ajax besloot daarop zijn pupil naar de tribune te verwijzen voor de topper tegen Juventus (2-1 overwinning) en voorlopig geen gebruik te maken van de diensten van Brozovic.

"Marcelo was niet blij met zijn wissel in de wedstrijd tegen Hapoel in de Europa League en wilde het stadion verlaten", liet Javier Zanetti, vice-president van Internazionale, maandag in gesprek met Rai TV weten.

"Daarom is hij buiten de selectie gelaten voor de wedstrijd tegen Juventus. Er zijn duidelijke regels. De belangrijkste regel is dat je altijd respect moet hebben voor de club. Daarna komt de regel die zegt dat je altijd respect moet hebben voor je ploeggenoten. Hij heeft zich aan beide regels niet gehouden."

"Als hij onderdeel wil zijn van datgene waarmee wij bezig zijn, dan zal de deur altijd voor hem open staan. Maar dat hangt van hem af", besloot Zanetti.

Brozovic was vorig seizoen een belangrijke kracht voor Inter, maar krijgt dit seizoen nauwelijks speeltijd van De Boer. Hij plaatste zaterdag nog een bericht op Instagram met de tekst "buitengesloten zonder reden".