Ronald Koeman zou het ondanks de prima seizoensstart van Everton "gek" vinden als er mensen zijn die zijn ploeg nu als een titelkandidaat gaan beschouwen.

"Ik denk niet dat wij hetzelfde kunnen bereiken als Leicester City vorig seizoen", zei Koeman maandag op de persconferentie voorafgaand aan het League Cup-duel met Norwich City. "Normaal gesproken niet, maar je weet niet wat normaal is in het leven en in de voetballerij."

Leicester City kroonde zich vorig seizoen tot ieders verrassing tot kampioen van Engeland. Koeman is van mening dat het niet realistisch is om van Everton hetzelfde te verwachten en benadrukte nog maar eens dat het halen van Europees voetbal het doel is van de club uit Liverpool.

"Als ik nu tegen jullie ga zeggen dat we voor de titel gaan vechten, dan denk ik dat de meeste mensen tegen jullie gaan zeggen dat die man gek is", aldus de Nederlandse oefenmeester.

Onmogelijk

Everton boekte zaterdag tegen Middlesbrough (3-1) al weer de vierde zege van het seizoen en staat met dertien punten uit vijf duels knap op de tweede plaats in de Premier League. Koploper Manchester City is nog zonder puntenverlies.

"Waarom zouden we onze doelstelling nu al moeten veranderen?", vroeg Koeman zich hardop af. "De grote teams hebben veel meer kwaliteit. Als ze niet zo teleurstellen als vorig seizoen, wordt het onmogelijk voor ons."

"Normaal gesproken kunnen we geen kampioen worden. Leicester City was vorig seizoen een uitzondering, maar wij strijden om de League Cup en de FA Cup. Die toernooien zijn voor alle teams belangrijk die niet om de titel meedoen."

Video: Koeman roemt spelersgroep Everton

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Premier League