De Nederlandse voetbalsters hebben zondag in een oefeninterland met 3-1 verloren van de Verenigde Staten. 

Bij rust stond het nog 1-1 tussen de wereldkampioen en Oranje, dat al na twee minuten aan de leiding was gekomen door een doelpunt van Shanice van de Sanden.

In de Georgia Dome in Atlanta maakte Carli Lloyd nog voor rust gelijk. Kort na de pauze leidde een eigen doelpunt van Mandy van den Berg de nederlaag in. Allie Long bepaalde in de 77e minuut de eindstand op 3-1.

Keepster Sari van Veenendaal speelde haar 25e interland en voor Anouk Dekker was het duel met de VS haar vijftigste wedstrijd in het shirt van Oranje.

Van der Laan

Bondscoach Arjan van der Laan hield ondanks de nederlaag een goed gevoel over aan de wedstrijd. "Dit is waarvoor we naar Amerika kwamen. Een wedstrijd tegen de absolute wereldtop."

"Ik ben ondanks het verlies tevreden over de wijze waarop we gespeeld hebben. Vooral de eerste helft waren we goed en zetten we hen onder druk."

Na rust zag Van der Laan het spelbeeld veranderen. "De tweede helft kregen we meer tegenstand en kwamen wij meer onder druk te staan, maar ik heb zowel aanvallend als verdedigend goed spel gezien."

Aanvoerder Mandy van den Berg: "Al met al mogen we best tevreden zijn over deze wedstrijd. We konden bij vlagen goed mee in het spel van Amerika en dat biedt perspectief in aanloop naar het EK."

Oranje speelt op 25 oktober een oefenwedstrijd in en tegen Duitsland. Nederland speelt in juli 2017 het EK in eigen land.