Bondscoach Steve Janssen kon zondagavond zijn geluk niet op nadat de honkballers zich ten koste van Spanje voor de 22e keer tot Europees kampioen kroonden.

"Vijf minuten geleden had ik mijn emoties niet onder controle, nu gelukkig weer wel. Het is heel mooi om de week zo te eindigen", aldus een euforische Jansen na afloop in Hoofddorp tegen Ziggo Sport

Oranje bleef in de afgelopen anderhalve week ongeslagen bij het EK. De titelverdediger wist alle groepswedstrijden te winnen en maakte het karwei zondag tegen Spanje af.

"We waren foutloos wat betreft de pitching", vond Jansen. "Misschien kon het aanvallend nog beter, maar de pitchers van Spanje waren fantastisch goed. Ze hebben sowieso een heel goed team, maar wij ook. Op alle fronten."

De Caster

Nederland had tegen Spanje een verlenging nodig om aan het langste eind te trekken. Yurendell de Caster toonde zijn waarde door een honkslag te slaan met alle honken bezet.

"We hadden de meest constantse slagman van afgelopen week aan de plaat. Die lijn heeft hij doorgetrokken en het gevolg is dat we met z'n allen kunnen feesten. Of dat feestje nog lang gaat duren? Wat mij betreft wel", aldus Jansen.