Joost Luiten hervond zaterdag in de derde ronde van het Italiaans Open de vorm die hem vorig weekeinde de zege opleverde in het KLM Open.

Na een moeizame afronding van zijn tweede ronde op de vroege zaterdagochtend, maakte hij in de derde ronde zeven birdies op de veertien holes die hij speelde. De gedeelde 23e plaats met negen slagen onder par is zijn voorlopige klassering.

Regen en onweer bepaalden de eerste twee dagen van het toernooi uit de Europese Tour in Milaan, waardoor het speelschema door onderbrekingen danig in de war raakte.

Luiten speelde zaterdag eerst de laatste vier holes van zijn tweede ronde en maakte daarin nog een bogey, maar hij herstelde zich goed in derde ronde.

Duisternis

Door de invallende duisternis werd ook die derde ronde voortijdig afgebroken. Luiten speelt zondagmorgen de laatste vier holes, alvorens aan de vierde en laatste ronde te beginnen.

Hij staat vijf slagen achter de voorlopige leider in het klassement, de Fransman Alexander Levy. Die maakte vijf birdies en een eagle op de twaalf holes die hij in ronde drie afwerkte.