Het Nederlandse honkbalteam speelt zondag de finale van het EK tegen Spanje. De Spaanse honkballers versloegen zaterdag in Hoofddorp Duitsland met 3-0 en verzekerden zich daardoor van de tweede plaats in de kampioenspoule.

Nederland, dat op het EK tot nu toe alle wedstrijden won en hoopt voor de 22e keer in de geschiedenis de Europese titel te behalen, had eerder grote moeite met Spanje (1-0). 

Spanje bereikte de finale onder meer door in de kampioenspoule verrassend met 8-3 van Italië te winnen, van oudsher de grote rivaal van Nederland in Europa.

Nederland plaatste zich vrijdag al voor de EK-finale na een sensationale 6-5 zege op Italië. Zaterdag speelde Oranje nog tegen België. Het duel, dat voor beide ploegen nergens meer om ging, eindigde in 11-3.

Met vier honkslagen en vier binnen geslagen punten was Christopher Garia de grote man aan Nederlandse kant. Stijn van der Meer passeerde driemaal de thuisplaat. Werper Orlando Yntema stond zes innings op de heuvel, Jim Ploeger de resterende drie.