Joost Luiten lijkt zijn goede vorm van het KLM Open te hebben meegenomen naar het Italiaans Open. De winnaar van het Nederlandse toptoernooi rondde vrijdag zijn eerste ronde op de golfbaan van Milaan af in 67 slagen.

Met zijn score van 4 onder par staat Luiten op de elfde plaats in de tussenstand.

De Bleiswijker, die afgelopen zondag voor de tweede keer in zijn carrière het KLM Open won, noteerde in zijn eerste ronde in Italië vier birdies en geen enkele bogey.

Hij moest al heel vroeg de baan op om zijn afgebroken ronde van donderdag af te maken. Het toernooi liep op de openingsdag veel vertraging op door onweer en regen. Luiten kwam toen tot de derde hole en speelde vrijdag de resterende vijftien.

Opnieuw slecht weer

Het deelnemersveld begon vrijdag na het afmaken van de eerste ronde meteen aan de tweede ronde. Die werd echter net als een dag eerder vroegtijdig gestaakt vanwege het slechte weer. De golfers moeten zaterdagochtend daarom opnieuw al vroeg de baan op.

Luiten moet dan nog vier holes afronden. Hij begon zijn tweede ronde uitstekend met drie vlotte birdies, maar leverde vervolgens weer twee slagen in met een dubbele bogey. Met een score van vijf onder par staat Luiten op de gedeelde negentiende plek.