Trainer Peter Bosz was donderdag na de 2-1 zege van Ajax in het Europa League-duel met Panathinaikos vooral tevreden met het resultaat van zijn ploeg.

"We begonnen dramatisch maar kregen de wedstrijd na een half uur onder controle. Daarna hadden we dit duel eerder moeten beslissen", zo concludeerde de coach van Ajax na afloop in Athene.

De Amsterdammers hadden weinig te vrezen van het zwakke Panathinaikos, maar de thuisploeg kwam wel al na vijf minuten op voorsprong door miscommunicatie in de verdediging van Ajax. 

''We krijgen in de openingsfase een enorme domme goal tegen", zag ook Bosz. "Daarna waren we een kwartier in de war. Vervolgens hebben we ons goed hersteld. Alleen hadden we in de slotfase nooit meer in de problemen mogen komen." 

Bertrand Traoré en Jaïro Riedewald stelden uiteindelijk de zege veilig voor Ajax, dat de wedstrijd met tien man eindigde tegen een negental van Panathinaikos. Hakim Ziyech kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

Ziyech

Bosz baalde stevig van de acties van zijn middenvelder. "Dat was niet slim van hem. We speelden een gewonnen wedstrijd maar kwamen daarna toch nog in de problemen. Dat was gewoon niet handig."

Bosz denkt dat Ziyech de gele kaarten pakte uit frustratie. ''We stonden op dat moment met 2-1 voor en zij speelden met tien man. Dan moet je snel met elf man het derde doelpunt maken. Dat zat er ook in."

Ziyech is nu geschorst voor de volgende wedstrijd van Ajax in de Europa League. De ploeg van Bosz speelt over twee weken tegen Standard Luik.