David Luiz maakt vrijdag zijn rentree in het shirt van Chelsea. De verdediger vervangt in de thuiswedstrijd tegen Liverpool de geblesseerde John Terry in de basis bij de Londenaren.

"David Luiz gaat voor de eerste keer spelen, opnieuw", liet manager Antonio Conte donderdag op de persconferentie voorafgaand aan de topper in de Premier League weten. 

"We weten allemaal wat voor een goede speler hij is. Sinds zijn terugkeer hebben we er hard aan gewerkt om hem het vertrouwen te geven. Hij heeft hard gewerkt aan verdedigende situaties, zowel in balbezit als zonder."

Luiz keerde eind vorige maand terug bij Chelsea. De Engelsen namen de 29-jarige Braziliaan over van Paris Saint-Germain.

Luiz verruilde Chelsea in de zomer van 2014 nog voor Paris Saint-Germain. De kampioen van Frankrijk betaalde destijds vijftig miljoen euro en ontving in de afgelopen transferperiode een bedrag van 37,5 miljoen euro voor de centrumverdediger.

Enkelblessure

Terry liep zondag in de slotfase van het uitduel met Swansea City (2-2) een enkelblessure op en kan tegen Liverpool niet in actie komen. Naar verwachting is hij tien dagen uitgeschakeld. Luiz bleef in Wales negentig minuten op de bank zitten.

Chelsea is dit seizoen nog ongeslagen in de competitie en bezet met tien punten uit vier wedstrijden de tweede plaats. Manchester City, dat nog zonder puntenverlies is, voert met twaalf punten de ranglijst aan.