Jos Luhukay is donderdag opgestapt bij VfB Stuttgart. Dat maakte de Limburgse coach bekend in een verklaring.

Het uit de Bundesliga gedegradeerde Stuttgart staat momenteel op de negende plaats in de Tweede Bundesliga. Luhukay was slechts vier maanden in dienst bij de club.

Hij zou zijn opgestapt vanwege onenigheid met technisch directeur Jan Schindelmeiser. Stuttgart bevestigt het vertrek van Luhukay en diens assistent Remy Reijnierse.

De 53-jarige trainer zegt volgens Kicker in zijn verklaring: "Deze stap valt mij niet licht, omdat ik in mijn eerste weken bij Stuttgart vertrouwen proefde bij de fans, spelers en de verantwoordelijken."

Luhukay hint er in zijn verklaring op dat Schindelmeiser zich met de opstelling bemoeide. "Er moet altijd duidelijk zijn wie er verantwoordelijk is voor de opstelling. Op de huidige basis ben ik niet langer beschikbaar voor VfB Stuttgart."

Schindelmeiser zou zonder medeweten van Luhukay de drie spelers Takuma Asano, Carlos Mané en Benjamin Pavard hebben aangetrokken.

Berisping

Luhukay en Schindelmeiser maakten al eerder publiekelijk ruzie. Vice-voorzitter Wilfried Porth van de Duitse club berispte Luhukay daar woensdag nog voor.

"Ik ben bang voor escalatie en dat geldt met name voor de coach", zei Porth, eraan toevoegend: "Het is belangrijk dat de coach zich concentreert op wat we van hem verlangen."

Luhukay is al zijn hele trainerscarrière actief in Duitsland. Hij had eerder Paderborn, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC onder zijn hoede.