Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino liet zich woensdag na afloop van het verloren Champions League-duel met AS Monaco (2-1) uiterst kritisch uit over het optreden van zijn spelers op Wembley. 

"We moeten veel agressiever spelen in balbezit wanneer we de kans hebben om te scoren", begon de Argentijnse oefenmeester zijn verhaal.

"We moeten hongeriger zijn en meer passie tonen. Ik vind dat we een gebrek aan passie hebben laten zien, want je kunt geen tegendoelpunten incasseren op de manier waarop wij dat hebben gedaan vanavond."

De Spurs stonden na ruim een half uur spelen al op een 2-0 achterstand door doelpunten van Bernardo Silva en Thomas Lemar. Oud-Ajacied Toby Alderweireld zorgde in de blessuretijd van de eerste helft nog wel voor de aansluitingstreffer, maar na rust bleef de gelijkmaker uit voor de Engelse club.

Video:Samenvatting Tottenham Hotspur-AS Monaco

"Iedereen heeft kunnen zien dat wij beter waren dan Monaco", zei Pochettino. "Maar om te winnen moet je meer laten zien. We hebben lang gewacht om in de Champions League te mogen spelen en nu leeft het gevoel "waarom hebben we niet meer gedaan?". Als je op dit niveau een fout maakt, dan komt je dat duur te staan. Dat hebben we gemerkt."

Pochettino was dan ook van mening dat Tottenham Hotspur de nederlaag zichzelf heeft aangedaan. "Monaco heeft maar twee keer op doel geschoten en speelde op de counter. Wij creëerden kansen, maar waren niet klinisch in het afronden. Dit was pas de eerste wedstrijd, maar het moet heel snel beter."