Feyenoord kan donderdag in het Europa League-duel met Manchester United gewoon beschikken over Terence Kongolo, Rick Karsdorp en Lucas Woudenberg.

Kongolo maakte zondag als invaller zijn rentree voor de Rotterdammers in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag en is fit genoeg om ook donderdag van de partij te kunnen zijn.

Ook Karsdorp en Woudenberg kunnen dan in actie komen. De rechtsback kreeg zondag last van zijn hamstrings, terwijl de linksback in de slotfase geblesseerd uitviel.

Trainer Giovanni van Bronckhorst ziet het duel met United als een mooie uitdaging voor zijn ploeg. "Ik heb mijn spelers gezegd dat ze moeten genieten van deze wedstrijd. Een resultaat zal moeilijk worden", aldus de oefenmeester woensdag op de persconferentie voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd van het Europese bekertoernooi.

"We gaan natuurlijk wel voor een goed resultaat. De kansen die we krijgen zullen we moeten benutten. We spelen tegen een topteam en zullen geduldig moeten zijn. Op dit niveau worden fouten afgestraft."

Hoewel United zonder spelers als Wayne Rooney en Henrikh Mkhitaryan afreist naar Rotterdam, is Van Bronckhorst onder de indruk van de selectie van manager José Mourinho. "Zelfs als sommige grote namen niet spelen tegen ons hebben wij veel respect voor United. Het is gissen wie er gaan spelen."

Bonus

Met Fenerbahçe Zorya Luhansk als overige opponenten in de poule, hoopt Van Bronckhorst met Feyenoord voor een verrassing te kunnen zorgen. "We zitten in een zware groep met sterke tegenstanders, maar de intentie is om de poule te overleven. We willen zoveel mogelijk topduels spelen. Als dat ook na de winter nog in Europa kan, is dat een bonus."

Drie dagen na de confrontatie met de Engelse topclub wacht PSV in de Eredivisie. Van Bronckhorst piekert er echter niet over om spelers te sparen voor de topper in Eindhoven. "Iedereen is fit en ik ga dan ook geen rekening houden met zondag."

Van Bronckhorst wil zijn systeem ook niet aanpassen, zoals PSV-trainer Phillip Cocu dinsdag wel deed voor het duel met Atletico Madrid in de Champions League. "Je moet je altijd aanpassen tegen teams als United, maar dat zit voor mij niet zozeer in het systeem, wel in de manier waarop je op het veld staat. We moeten 'Europees' denken, het veld compact maken en de kansen die we krijgen benutten.''

Kuijt

Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt baalt er nog altijd van dat de wedstrijd van donderdag in een halfvol stadion wordt gespeeld. "Iedere speler wil in een volle en kolkende Kuip spelen. Maar als spelers begrijpen wij dat het bestuur genoodzaakt is om deze maatregelen te nemen."

De tribunes pal langs het veld in De Kuip blijven dit seizoen tijdens de Europese wedstrijden van Feyenoord leeg, waardoor de capaciteit flink omlaag gaat. De Rotterdamse club verwacht donderdag in totaal iets meer dan 30.000 toeschouwers in het stadion, waar hoge netten om het veld hangen.

"Het is doodzonde, iedereen baalt ervan. Maar het bestuur misschien nog wel het meeste. Ze moesten dit wel doen, dit is een consequentie van wat in het verleden is gebeurd. Maar de mensen die er zijn, zullen vol achter ons gaan staan'', zei Kuijt. "Ik denk dat de 26.000 Feyenoord-fans die een kaartje hebben gekocht, donderdag best voor 50.000 mensen geluid kunnen maken.''