Over twee jaar wil FC Twente zich weer mengen in de strijd om Europees voetbal. Dat staat in het beleidsplan, dat woensdag onder de naam 'Gewoon doen, gewoon Doen' wordt gepresenteerd.

De Enschedese voetbalclub krabbelt op na een periode waarin een faillissement en het verlies van de licentie net werden voorkomen. Een van de plannen die moeten leiden tot een structurele terugkeer aan de top is het opzetten van een nieuw opleidingscentrum.

Dat centrum moet in Enschede komen, het liefst in de buurt waar het oude stadion Diekman stond. FC Twente traint nu nog bij het FBK Stadion in Hengelo.

De beleidsvisie 2020 kwam tot stand door middel van ruim zestig interviews met betrokkenen. ''FC Twente wil een club zijn die normaal doet'', luidt het in het plan, ''een club waar iedereen trots op kan zijn.''

Zonder dat de club nog langer grote financiële risico's wil nemen, is de ambitie onverminderd groot: een vaste plaats in de top zes vanaf 2020. In de huidige stand van de Eredivisie bezet Twente de tiende plaats, met zes punten uit de eerste vijf duels.