Trainer Diego Simeone van Atletico Madrid was na de zege dinsdagavond bij PSV (0-1) blij maar nog niet tevreden over het spel van zijn ploeg. 

''De gemiste penalty heeft ons geholpen maar we hebben nog veel te verbeteren", stelde Simeone. "Het was jammer dat we de voorsprong niet verder wisten uit te bouwen uit de counter."

"Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. We gaan met een gelukkig gevoel terug naar huis. Het was een moeilijke wedstrijd tegen een zware tegenstander. De drie punten zijn heel belangrijk'', aldus de Argentijnse coach van de verliezend finalist van afgelopen seizoen.

"We hadden verwacht dat PSV zou beginnen met een 5-4-1-opstelling zoals vorig seizoen in Vicente Calderon in de achtste finale. Maar behalve De Jong stond ook Narsingh voorin."

"Met Koke, Gaitan en Juanfran die goed samenspeelden op de rechterkant konden we veel kansen creëren. In de tweede helft moesten we vooral tegenhouden, we hebben tot het einde moeten knokken voor een goed resultaat."

Bekijk de samenvatting van PSV-Atletico Madrid (0-1)

Zoet

PSV-keeper Jeroen Zoet wilde niet de schuld leggen bij de blunders van scheidsrechter Atkinson, die bij meerdere discutabele momenten de verkeerde beslissing nam.

''We moeten niet het excuus zoeken dat de scheids een mindere dag had. We hebben genoeg mogelijkheden gehad om onszelf te belonen en dat hebben we niet gedaan."

"Je weet dat je tegen Atletico maar een handjevol kansen krijgt en op dit niveau moeten die raak zijn. Deze nederlaag komt extra hard aan omdat je het gevoel hebt dat er meer in zat. Echt zonde dit'', reageerde hij na afloop.

Zoet zag zelfs alweer enkele lichtpuntjes en nog voldoende perspectief voor het vervolg van de Champions League. ''We hebben tegen een topteam redelijk dominerend kunnen spelen. We hebben nog alle vertrouwen en gaan niet met het hoofd naar beneden lopen'', aldus de goalie.

Atletico Madrid ontvangt in de tweede speelronde Bayern München dat door een 5-0 thuisoverwinning dinsdagavond tegen FK Rostov aan kop gaat in groep D. PSV gaat op bezoek bij de Russische club.

Bekijk de standen, uitslagen en het programma van de Champions League