Trainer Phillip Cocu vindt dat PSV dinsdag in het Champions League-duel met Atletico Madrid (1-0 verlies) minstens een gelijkspel had verdiend en uitte zijn twijfels over de Engelse arbitrage. 

''We hebben gewoon goed gespeeld. Alleen ontbrak het ons tegen deze Europese topclub aan effectiviteit", aldus de coach na afloop van de eerste groepswedstrijd in het Philips Stadion. 

PSV kwam na drie minuten spelen overigens wel tot scoren. De rake kopbal van Luuk de Jong op aangeven van Hector Moreno werd echter afgekeurd na vermeend duwen van de Mexicaan.

"Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op", zei Cocu. "Ik heb het nu al twee keer teruggekeken en ik zie geen reden om het doelpunt af te keuren. Laat ik het zo zeggen: ik heb mijn twijfels bij die keuze."

Vijf minuten voor rust zorgde Saul Ñíguez voor de enige treffer van de wedstrijd door fraai raak te schieten uit een slecht verwerkte corner. Vlak daarvoor liep Davy Pröpper een hoofdwond op, maar dat ontging scheidsrechter Martin Atkinson. 

"Daar staat tegenover dat we heel goedkoop een strafschop kregen", zo doelde Cocu op de gemiste strafschop van Andrés Guardado. "Een goedmakertje denk ik. Waren we op 1-1 gekomen, dan denk ik dat we misschien nog wel hadden gewonnen ook.''

Video: Cocu zet grote vraagtekens over arbitrage

De Jong

PSV-spits Luuk de Jong vond net als Cocu dat PSV meer had verdiend tegen Atletico. ''Natuurlijk speelden we tegen een Europese topclub, maar er had voor ons meer ingezeten'', zei hij tegen Veronica.

Video: Snelle PSV-goal Luuk de Jong afgekeurd

De 26-jarige aanvoerder trok net als zijn coach meerdere arbitrale beslissingen in twijfel. ''Al snel werd een doelpunt van mij afgekeurd en ik vraag me nog steeds af waarom. Er was gewoon niks aan de hand."

"Verder hebben we een makkelijk gegeven strafschop gemist en er nog één moeten hebben", vervolgde De Jong. "Hij sloeg die bal gewoon voor mijn hoofd weg.

"Bovendien had die Spaanse treffer net zo goed kunnen worden afgekeurd. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, weet je dat we niet hadden hoeven te verliezen.''

Video: De Jong vindt dat treffer onterecht afgekeurd werd