BERLIJN - Vanuit de Europese voetbalbond zelf is de dans om de zetel van de UEFA-voorzitter geopend. Over anderhalf jaar heeft de organisatie een nieuwe voorzitter nodig, als de huidige preses Lennart Johansson terugtreedt.

Vanuit de UEFA zijn de namen van vier kandidaten naar voren geschoven voor de opvolging van de Zweed. Dat zijn de oud-voetballers Beckenbauer en Platini, de huidige vice-voorzitter Thompson en de Nederlandse penningmeester Jeu Sprengers.

Directeur communicatie van de UEFA William Gaillard sprak bij een workshop in Duitsland over de opvolging van Johansson. Hij gaf voer aan speculatie door vier 'mogelijke kandidaten' te noemen. Sprengers, duidelijk geamuseerd, hield zich dinsdag op de vlakte. "Ik heb al een fantastische functie bij de UEFA", zei hij over zijn baan als penningmeester. "Ik ben volstrekt gelukkig en kan mijn ei er volledig in kwijt."

Vanzelfsprekend zei hij geen ja, maar ook geen nee tegen de erebaan van de UEFA. "De huidige voorzitter werkt nu aan een profielschets van zijn opvolger. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij dat goed doet. Het is erg prematuur om nu al namen te noemen. Als iedereen straks zegt: die Sprengers moet het worden, ach, dan wil ik er best over nadenken."