Robin Haase staat in de finale van het challengertoernooi van Alphen aan den Rijn. In een Nederlands onderonsje versloeg hij zaterdag in de halve eindstrijd Thiemo de Bakker in twee sets: 7-5 en 6-1.

De als eerste geplaatste Haase kon op een sterke service rekenen en sloeg acht aces. In de eerste set had De Bakker daar antwoorden op en dat leidde tot een gelijkopgaande strijd. In de tweede set leek de 27-jarige Westlander echter leeggespeeld en walste Haase over hem heen.

In de finale treft de 29-jarige Hagenaar Jan-Lennard Struff uit Duitsland. Struff zag in de andere halve finale titelverdediger Damir Dzumhur uit Bosnië en Herzegovina in de beslissende derde set geblesseerd opgeven: 6-1, 4-6 en 4-0.

Haase speelde twee keer eerder tegen Struff. De Duitser won vorig jaar van Haase in de kwalificaties voor het ATP-toernooi in Parijs. In 2014 was de Hagenaar sterker in het challengertoernooi van het Franse Rennes.

Vrouwen

De finale van het vrouwentoernooi kent hoe dan ook een Nederlandse winnares. De als eerste geplaatste Chayenne Ewijk staat zondag in het ITF-toernooi van Alphen tegenover Suzan Lamens.

Ewijk versloeg de Duitse Lena Rueffer zaterdag in de halve finale in drie sets: 6-4, 6-7 (5) en 6-1. Lamens was diezelfde dag in twee sets te sterk voor de eveneens Duitse Julyette Steur: 6-4 en 6-1.