Chris Froome liep vrijdag tijdens de tijdrit van de Vuelta a España weliswaar ruim twee minuten in op klassementsleider Nairo Quintana, maar de kopman van Team Sky is van mening dat het "heel moeilijk" gaat worden om de Colombiaan zaterdag uit de rode trui te fietsen.

"Ik blijf vechten tot het einde, maar het zal heel moeilijk worden", zei Froome na zijn indrukwekkende zege in de chronorace.

De Brit legde de 37 kilometer tusen Xàbia en Calpe af in 46 minuten en 33 seconden. Quintana noteerde een tijd van 48.49, waardoor zijn voorsprong in het klassement nog 1.21 is.

"Hij heeft nog steeds meer dan een minuut voorsprong, maar we zullen blijven vechten", aldus Froome, die heel blij was met zijn overwinning. "Zeker op dit punt in het seizoen. Dit is mijn laatste koers van het seizoen, het is een lang jaar geweest."

De Ronde van Spanje duurt nog tot en met zondag. Zaterdag krijg Froome in een bergetappe de laatste kans om een gooi te doen naar de eindzege.

Na vier beklimmingen van de tweede categorie finishen de renners op de Alto do Aitana, een 21 kilometer lange klim naar ruim 1500 meter hoogte. Zondag eindgt de Vuelta met een vlakke rit naar Madrid.

"We zien het morgen wel, ik zal met mijn ploeggenoten praten en met hun een plan gaan maken. Ik denk Quintana met Movistar een ijzersterke ploeg heeft, het zal moeilijk worden om hen te verslaan", besloot Froome.

Quintana

Quintana was onder de indruk van de prestatie van zijn voornaamste concurrent. "Het leek wel of Chris vloog, hij was nog sneller dan we hadden verwacht. Ik had gehoopt minder tijd te verliezen.''

Toch maakt de renner van Movistar zich niet al te veel zorgen. "Mijn benen voelen nog steeds goed aan. Ik heb nog steeds een voorsprong en die ga ik zaterdag verdedigen. We kunnen als team geen moment verslappen, het zal een enorm gevecht worden. Chris gaat ongetwijfeld aanvallen, mijn enige opdracht is hem te volgen.''