De concurrentie op het drukbezette middenveld van Ajax is sinds de komst van Hakim Ziyech verder toegenomen. Toch kan Riechedly Bazoer wel begrip opbrengen voor het beleid van de Amsterdammers.

"Ziyech is een fantastische speler en goed voor de club. Natuurlijk is er nu meer concurrentie, maar een club als Ajax hoort zo'n speler eigenlijk altijd te kopen", aldus de 19-jarige middenvelder donderdag bij de NOS

Toch wordt de concurrentie voor Bazoer in Amsterdam alleen maar groter, terwijl de geboren Utrechter de laatste wedstrijden al niet meer kon rekenen op een basisplek. Bazoer beseft dat het de laatste tijd minder met hem gaat.

"Iedereen kan dat zien. Het team draait niet goed en ik persoonlijk ook niet. Dat is balen, maar ik heb vertrouwen in mezelf. Als ik hard blijf werken, kom ik er wel bovenop."

"Je weet dat je bij Ajax altijd te maken hebt met concurrentie", vervolgt Bazoer. "Daar ben ik niet bang voor. Ik wil het de trainer zo moeilijk mogelijk maken en ga mezelf honderd procent voor Ajax geven."

Ajax staat na vier wedstrijden op de vierde plek in de Eredivisie met zeven punten. De ploeg van Peter Bosz liet punten liggen in de thuiswedstrijden tegen Roda JC (2-2) en Willem II (2-1 verlies). Komende zondag om 16.45 uur hervat Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie