PEC Zwolle heeft zich donderdag versterkt met Danny Holla. De 28-jarige middenvelder tekende voor één seizoen bij de Zwollenaren.

Holla liet eerder deze zomer zijn contract ontbinden bij de Engelse club Brighton & Hove Albion. PEC Zwolle kon de verdedigende middenvelder daardoor buiten de transferperiode aantrekken.

Holla speelde aan het begin van zijn carrière al even bij PEC Zwolle, dat hem tijdens het seizoen 2007-2008 op huurbasis overnam van FC Groningen. 

De middenvelder groeide daarna bij FC Groningen uit tot vaste kracht onder Ron Jans, de huidige hoofdtrainer van PEC. Holla speelde ook voor VVV-Venlo en ADO Den Haag voordat hij in 2014 overstapte naar Engeland.

Ritme

Holla is blij met zijn terugkeer bij PEC Zwolle. "Ik ken de club en het is mooi om te zien dat PEC de laatste jaren is gegroeid. Voor mij persoonlijk is het van belang om het komende seizoen minuten te maken en weer in een ritme te komen", aldus de middenvelder bij zijn presentatie.

Technisch directeur Gerard Nijkamp denkt dat Holla wat kan toevoegen aan de huidige selectie. "Met Danny halen we een ervaren middenvelder bij onze groep. Doordat hij een verleden bij PEC Zwolle heeft, weten we als club precies wat we aan hem hebben."

PEC Zwolle is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen. De bekerwinnaar van 2014 bezet momenteel de laatste plaats in de Eredivisie met één punt uit vier wedstrijden. 

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie