Magnus Cort Nielsen heeft donderdag de achttiende etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven.

De 23-jarige Deen van Orica-BikeExchange kwam als eerste over de streep na een massasprint, die volgde op een relatief vlakke etappe van iets meer dan 200 kilometer.

Nikias Arndt en Jempy Drucker kwamen respectievelijk als tweede en derde over de finish. Rodetruidrager Nairo Quintana behoudt de leiding in het klassement.

De renners kregen na 57 kilometer te maken met de enige geklasseerde berg van de rit: Puerto de Casa del Alto. Het obstakel van 13,3 kilometer kende een stijgingspercanetage van 3,8 procent.

Vlucht

Al vrij snel na de start sloegen vijf renners een gaatje met het peloton. De vlucht van de dag, gevormd door Pierre Rolland, Quentin Jauregui, Louis Vervaeke, Fumiyuki Beppu en Mattia Cattaneo, koesterde 100 kilometer voor de finish een voorsprong van zeven minuten op het peloton.

Die voorsprong werd gedurende de rit steeds minder. 32 kilometer voor de meet liet Cattaneo zich al uit de kopgroep zakken, de andere vier renners werden tien kilometer voor de finish ingerekend.

In de laatste kilometer reed Giant-Alpecin op kop, maar de ploeg van Koen de Kort kreeg het niet voor elkaar om kopman Arndt de zege te bezorgen in de massasprint. Cort Nielsen trok uiteindelijk aan het langste eind.

De komende dagen vallen de beslissingen in de Vuelta met vrijdag een tijdrit en zaterdag een bergetappe. Zondag sluiten de renners de Vuelta af met een rit naar Madrid.