Aleksander Ceferin, de concurrent van Michael van Praag voor het voorzitterschap van de UEFA, heeft zich donderdag verdedigd tegen de belastende verhalen over zijn kandidatuur.

"De ene dag ben ik de marionet van Platini, de volgende dag de marionet van Infantino, de derde dag ben ik die van Rusland en de vierde misschien wel die van Italië", zei de voorzitter van de Sloveense voetbalbond donderdag tijdens een persconferentie in Kopenhagen.

"Het lijkt voor journalisten moeilijk te verteren dat iemand uit het kleine Slovenië een onafhankelijke kandidaat zou kunnen zijn. Maar geloof me, ik ben onafhankelijk."

Ceferin geldt ondertussen als de favoriet voor de stemming om het voorzitterschap van de UEFA die 14 september plaatsvindt. Meerdere nationale bonden zoals die van Duitsland en Rusland steunen de kandidatuur van de Sloveen.

Hongerig naar macht

Zijn enige overgebleven concurrent Van Praag regeerde dinsdag nog geschokt op berichten over Ceferin. Het Noorse voetbalblad Josimar bracht naar buiten dat de Noor Kjetil Siem, FIFA's nieuwe Director of Strategy, voor Ceferin heeft gelobbyd bij een conferentie tussen de Scandinavische bondsvoorzitters.

De Sloveen zou volgens Josimar bovendien fungeren als een vooruitgeschoven pion van Rusland.

"Als het waar is, zijn we terug bij de oude manier van zaken doen in de voetbalwereld", schreef Van Praag op Twitter. "Dit is precies wat ik wil veranderen. We hebben een eerlijke leider in de voetballerij nodig. Iemand die je kan vertrouwen. Niet iemand die hongerig is naar macht."