Mike Teunissen verruilt Lotto-Jumbo voor Giant-Alpecin. De ploeg van manager Iwan Spekenbrink heeft donderdag bevestigd dat de 24-jarige Teunissen in 2017 en 2018 zal uitkomen voor de ploeg die dan met hoofdsponsor Sunweb in het peloton actief is.

Teunissen is na Wilco Kelderman de tweede renner die dit najaar tekent bij Giant Alpecin, dat volgend seizoen Sunweb-Giant zal heten.

''Ik ben erg blij met mijn overgang naar Team Giant-Alpecin'', zegt Teunissen in een verklaring van de ploeg. ''De kans kwam op het juiste moment en die heb ik gegrepen."

"De focus van het team om renners beter te maken en de professionele begeleiding spreken mij erg aan. Het is al een sterke ploeg en er is talent bijgekomen. Ik kijk uit naar volgend seizoen."

Volgens coach Marc Reef heeft Teunissen potentie voor de klassiekers en krijgt hij de kans om bij de ploeg de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten.

"Mike voelt zich het meeste thuis in de Vlaamse voorjaarskoersen en is ook in staat om voor een goed klassement te gaan in de kortere minder zware etappekoersen omdat hij een goede proloog kan rijden."