Serena Williams is met pijn en moeite doorgedrongen tot de halve finales op de US Open in New York. De Amerikaanse nummer één van de ranking had het erg lastig tegen de Roemeense Simona Halep: 6-2, 4-6 en 6-3.

Williams, normaal een slow-starter, ging voortvarend van start en kwam snel op 3-0. Halep herstelde direct met een break in de vijfde game maar verzuimde daarna haar service game te behouden waarna Williams doorstoomde naar 6-2.

Even leek het een makkelijke avond te worden voor Williams maar Halep gaf zich niet zomaar gewonnen. In de derde game brak de Roemeense de service van Williams en gaf de set niet meer uit handen: 6-4.

De beslissende set ging nek aan nek tot aan de vierde game. Met agressief spel brak Williams de service van Halep en solide hield ze de voorsprong vast om vervolgens op 5-3 de wedstrijd uit te serveren.

Pliskova

Williams neemt het in de halve finale op tegen de als tiende geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova. Ze had weinig moeite met Ana Konjuh uit Kroatië.

De 24-jarige Tsjechische won in twee sets: 6-2 en 6-2.

Pliskova maakte tegen Konjuh in de eerste set vooral op eigen service het verschil, waar ze maar één punt hoefde af te staan aan haar opponent. In de tweede set had ze opnieuw aan twee breaks genoeg.

Verrassing

Konjuh, pas 18 jaar oud, was één van de verrassingen in New York. In de openingsronde rekende ze nog af met Kiki Bertens.

De andere halve finale in het vrouwentoernooi gaat tussen de als tweede geplaatste Duitse Angelique Kerber en Caroline Wozniacki uit Denemarken. Beide speelsters schaarden zich dinsdag al bij de laatste vier.