Formule 1-baas Bernie Ecclestone ontbreekt bij volgende week bij de Grand Prix van Singapore, 

De 85-jarige Brit laat woensdag aan Reuters weten dat de beoogde nieuwe eigenaar van de Formule 1, het Amerikaans de mediabedrijf Liberty Media, hem in Londen nodig heeft bij de afronding van de overnamegesprekken.

Liberty Media staat op het punt om de meerderheid van de aandelen over te nemen van de Britse grootaandeelhouder CVC Capital.

Ecclestone zei verder dat hij is gevraagd om de komende drie jaar aan te blijven als directeur van de Formule One Group. Wel wordt op korte termijn een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur naast hem benoemd.

Volgens de Formule 1-baas zal dat Chase Carey worden, de huidige vice-voorzitter van 21st Century Fox. "Hij kan dingen doen met social media die ik niet heb gedaan. Hij weet daar meer van dan ik", zegt Ecclestone.

1978

Ecclestone werd in 1978 de baas van de Formula One Constructors Association (FOCA). Met de verkoop van de televisierechten van de races in de Formule 1 verdiende de Brit miljoenen en werd hij de machtigste man in de autosport.

Ook na de overname van een groot deel van de aandelen door CVC Capital, bleef Ecclestone aan als baas van de Formula One Group.

Met de overname van de Formule 1-aandelen is een bedrag van 8,5 miljard dollar gemoeid. Het Amerikaanse bedrijf wil de overname in een later stadium afronden met een beursgang in New York.