Kevin Strootman kon er dinsdagavond na de WK-kwalificatiewedstrijd Zweden-Nederland (1-1) met zijn verstand niet bij dat juist hij de treffer van de thuisploeg had ingeleid.

Vlak voor de rust ging de middenvelder van Oranje vreselijk in de fout, waarna aanvaller Marcus Berg op fraaie wijze de score kon openen.

"Een ongelooflijke blunder", verzuchtte Strootman. "Normaal overkomt me dat nooit in zo'n belangrijke wedstrijd. Dat Zweedse doelpunt is volledig mijn schuld, ze hebben verder geen kans gehad. Dit heb ik het team aangedaan."

"Wat ik daar dacht, kan ik niet als excuus gebruiken. Ik moet de bal gewoon wegschieten. Ik ben als enige verantwoordelijk."

Denken

Strootman gaf toe dat zijn flater hem de rest van de wedstrijd had achtervolgd. "Ik bleef er toch aan denken. Ik probeerde er echter ook extra motivatie en energie uit te halen."

"Ik kan wel zeggen dat ik professioneel genoeg ben om dat van me af te zetten, maar dat is niet zo. Als iemand anders zo'n fout zou maken, zou ik denken: wat een klootzak."

"Helaas hebben we niet kunnen winnen. Goed, een zuivere goal van Bas Dost werd nog ten onrechte afgekeurd in de slotfase, maar ik ben nu wel de laatste die over fouten van anderen mag praten."