Nairo Quintana denkt dat hij in de laatste week van de Ronde van Spanje vooral in de tijdrit nog stevig op de proef zal worden gesteld.

"Dat wordt de grootste uitdaging", vertelde de Colombiaan dinsdag tijdens de persconferentie op de tweede rustdag. "Al ben ik in goede vorm, dus ik hoop niet veel tijd te verliezen."

Quintana heeft na zijn geslaagde aanval in de bergetappe van zondag de rode leiderstrui stevig om zijn schouders, maar hij blijft op zijn hoede. Niet alleen de tijdrit van vrijdag staat nog op het programma, er zijn ook nog twee ritten met aankomst bergop.

"Froome is absoluut nog niet verslagen. Hij blijft een grote rivaal, net als Alberto Contador en Esteban Chaves. Zij zullen op zoek gaan naar een vergissing of een zwak moment van mij. Tot aan de streep in Madrid is er niets beslist."

In het klassement heeft Quintana een voorsprong op Froome van ruim drieënhalve minuut. "Ik weet dat ik een goede kans heb om te winnen", zegt de Movistar-renner. "Ik verwacht dat het aanvallen zal gaan regenen, maar probeer overal op te reageren."

Gele droom

Voor Quintana kan het zijn tweede eindzege worden in een grote ronde, na de Giro d'Italia in 2014. Hij hoopt daar op een dag ook de Tour de France aan toe te kunnen voegen.

"Dit jaar werd de Tour een teleurstelling", zo keek hij terug op zijn derde plaats van afgelopen zomer, achter Froome en Romain Bardet. "Maar die gele droom heb ik nog steeds."