Michael van Praag heeft geschokt gereageerd op het verhaal dat Aleksander Ceferin, de belangrijkste tegenstander van Van Praag in de strijd om het voorzitterschap van de Europese voetbalbond UEFA, bij diens campagne een handje zou zijn geholpen door een FIFA-medewerker.

Het Noorse voetbalblad Josimar bracht maandag naar buiten dat de Noor Kjetil Siem, FIFA's nieuwe Director of Strategy, voor Ceferin heeft gelobbyd bij een conferentie tussen de Scandinavische bondsvoorzitters. De Sloveen zou volgens Josimar bovendien fungeren als een vooruitgeschoven pion van Rusland.

"Als het waar is, zijn we terug bij de oude manier van zaken doen in de voetbalwereld", zegt Van Praag op Twitter. "Dit is precies wat ik wil veranderen. We hebben een eerlijke leider in de voetballerij nodig. Iemand die je kan vertrouwen. Niet iemand die hongerig is naar macht."

Van Praag laat aan het AD weten dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino niet degene is die Siem naar de Scandinavische conferentie heeft gestuurd.

"Hij (Siem red.) is daar uit eigen beweging heen gegaan. Die man werkte bij de Noorse voetbalbond. Of dit verhaal de verkiezingen beïnvloedt? Dat zou kunnen, mits het bij de stemmende voorzitters bekend wordt."

De 55 UEFA-leden kiezen op 14 september in Athene een nieuwe voorzitter. Er zijn in totaal drie kandidaten voor de opvolging van de vertrokken Michel Platini. De derde gegadigde is de Spanjaard Angel Maria Villar.