Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer en Tim van Rijthoven zijn dinsdag door teamcaptain Jan Siemerink geselecteerd voor het Davis Cup-duel met Zweden. Haase en De Bakker zullen normaal gesproken als kopmannen gaan fungeren en de enkelpartijen spelen.

Van 16 tot en met 18 september speelt Oranje in Bastad tegen Zweden voor behoud in de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone. 

Igor Sijsling is tot november uitgeschakeld met een handblessure. Matwé Middelkoop is er in tegenstelling tot de laatste Davis Cup-wedstrijd tegen Rusland niet bij.

Het is de zevende keer in de Davis Cup-historie dat Nederland en Zweden elkaar treffen. In de vorige duels won Zweden vier keer en Nederland twee keer.

Goede moed

Siemerink: "We gaan vol goede moed richting Zweden. We gaan er alles aan doen om ons te handhaven in de Europees/Afrikaanse groep en daarna weer terug te komen in de Wereldgroep. Ik heb er vertrouwen in dat we dat met dit team kunnen bereiken."

Zowel Nederland als Zweden verloor eerder dit jaar van Rusland. De verliezer van Zweden-Nederland moet van 28 tot en met 30 oktober aan de bak tegen Israël om degradatie naar Groep 2 te voorkomen.

De wedstrijden op het gravel in Bastad beginnen op vrijdag en zondag om 10.30 uur. Op zaterdag wordt om 13.00 uur gestart met het dubbelspel.