Giant-Alpecin heeft dinsdag de komst van Wilco Kelderman bevestigd. De Nederlander komt over van Lotto-Jumbo en tekent voor twee jaar bij de Duitse ploeg.

"We zijn extreem trots dat we kunnen zeggen dat Kelderman heeft getekend bij onze ploeg", meldt Giant-Alpecin, dat volgend jaar verder gaat als Sunweb-Giant, op de website.

Het contract van de 25-jarige Kelderman bij Lotto-Jumbo loopt eind dit jaar af. In dienst van de Nederlandse ploeg reed hij in 2015 en 2016 de Tour de France, maar daar kon hij met een 79e en 32e plaats geen indruk maken. In 2014 werd hij wel knap zevende in de Giro.

Bij zijn nieuwe ploeg zal Kelderman niet meteen kopman zijn in de grote rondes. "Ik krijg de kans om geleidelijk te groeien naar een leidende rol in de grote rondes. Daarbij maak ik gebruik van de succesvolle filosofie van de ploeg. Ze hebben bijvoorbeeld experts op het gebied van tijdrijden", vertelt Kelderman, die bij Sunweb-Giant ploeggenoot wordt van onder anderen Tom Dumoulin en en Michael Matthews.

"Ik kan veel leren van jongens als Dumoulin en Matthews. Zij zijn van dezelfde generatie als ik en hebben de weg voor mij geplaveid."

Helmantel

De Nederlandse ploegleider Adriaan Helmantel is blij met de komst van zijn landgenoot. "Kelderman heeft veel potentie voor het algemeen klassement, een goede tijdrit en de nodige klimkwaliteiten. Wij denken dat hij een zeer goede klassementsrenner kan worden."

Kelderman wordt bij Sunweb-Giant een van de vele Nederlandse renners. Naast Dumoulin rijden Roy Curvers, Tom Veelers, Albert Timmer, Tom Stamsnijder, Sam Oomen, Ramon Sinkeldam en Lennard Hofstede volgend jaar voor de Duitse formatie.

.