Urby Emanuelson zet zijn loopbaan voort bij Sheffield Wednesday. De transfervrije linkspoot heeft dinsdag een eenjarig contract getekend bij de club uit het Championship, het tweede niveau in Engeland.

Het afgelopen half jaar speelde hij voor Hellas Verona, waarmee hij uit de Serie A degradeerde. "Ik moet weer wedstrijden gaan spelen', zegt de 30-jarige Emanuelson tegen Voetbal International in een eerste reactie op zijn transfer.

"Dat zit bij Sheffield wel goed, want zij speelden vorig seizoen vijftig wedstrijden. Ze spelen sowieso nu nog zo'n veertig reguliere competitiewedstrijden en ik denk dat ik dat wel nodig heb, om helemaal terug te komen.'

De 16-voudig Oranje-international begon zijn loopbaan bij Ajax, dat hij na zeven seizoenen voor AC Milan verruilde. Bij de Italiaanse club pendelde hij tussen bank en basis en werd hij voor een half jaar uitgeleend aan het Engelse Fulham. 

Vervolgens belandde Emanuelson bij AS Roma, waar hij weinig aan spelen toekwam. De Amsterdammer werd uitgeleend aan Atalanta Bergamo en tekende later bij Hellas Verona, maar dat werd geen succes.

"Ik snap dat er clubs daardoor aan me twijfelen. Maar bij Sheffield lieten ze gelijk merken dat ze me graag willen hebben. Het was niet: Kom eerst maar trainen. Ze boden me gelijk een contract aan en ook een goed contract. Ik zit gelijk qua salaris bij de bovenste groep. Ook daar spreekt vertrouwen uit en daarom is dit geen gok voor mij."

FC Groningen

Bij Sheffield Wednesday treft Emanuelson landgenoot Glenn Loovens, die aanvoerder van de ploeg is. Sheffield is matig aan het seizoen begonnen. Na vijf duels heeft de ploeg vijf punten en bezet het de negentiende plek in het Championship.

 "Ik heb Loovens nog niet gesproken, maar ik ga straks wel een babbeltje met hem maken", vertelt Emanuelson, die deze zomer ook door Nederlandse clubs werd benaderd. 

"Aan het begin van de transferperiode meldde FC Groningen zich, maar dat vond ik toen nog te vroeg. Later sprak ik nog eens kort met Quincy (Owusu-Abeyie, red.) en polste hij me voor NEC, maar dat werd nooit echt serieus."