Wilco Kelderman is de kopman van Lotto-Jumbo in de twee Canadese World Tour-koersen die deze week worden verreden.

De GP Quebec staat vrijdag op het programma en de GP Montreal is twee dagen later.

"Het zijn mooie koersen die mij liggen", zegt Kelderman maandag in een persbericht van zijn ploeg. "In Montreal hoop ik opnieuw mee te doen voor een top tien-plaats, en daar wil ik ook twee dagen eerder in Quebec zeker voor gaan."

Ook ploegleider Nico Verhoeven ziet kansen voor de Nederlandse klimmer. "Met Wilco nemen wij een renner mee die in vorm is en zich in de finale kan laten zien. Vorige week bewees hij dat door tweede te worden bij een wedstrijd in Frankrijk."

Volgens Verhoeven vertrekt Lotto-Jumbo met een brede selectie naar Canada. "Wij hebben voor verschillende situaties andere renners. Als het volgens verwachting een zware koers wordt, hebben we Kelderman. Indien het een gesloten koers blijft, kunnen Moreno Hofland en Tom van Asbroeck voor de sprint gaan."

Robert Gesink was in 2010 de eerste winnaar van de GP Montreal. De Achterhoeker, die momenteel actief is in de Ronde van Spanje, was drie jaar later de beste in de GP Quebec.

Behalve Kelderman, Hofland en Van Asbroeck zijn Twan Castelijns, Timo Roosen, Mike Teunissen, Alexey Vermeulen en Dennis van Winden opgenomen in de selectie van Lotto-Jumbo.

Giant-Alpecin

Ook Giant-Alpecin heeft de formatie voor de twee Canadese eendagskoersen maandag bekendgemaakt. De ploeg mikt in zowel Quebec als Montreal op succes voor de Duitser Simon Geschke. De heuvelspecialist werd vorig jaar twaalfde in Quebec.

"We willen Geschke tijdens de finale in Quebec in een goede positie hebben. Het parcours is daar geschikt voor zijn capaciteiten als klimmer. In aanloop daar naartoe willen we hem sparen en we hopen dat hij in de top tien kan eindigen", zegt ploegleider Aike Visbeek.

"Onze tactiek voor zondag is min of meer hetzelfde. Ook daar willen we een rol van betekenis spelen met Simon. In Montreal willen we aanvallend rijden, want het is een open koers waarin van alles kan gebeuren."

Ook Laurens ten Dam, Bert De Backer, Lars van der Haar, Fredrik Ludvigsson, Sam Oomen, Georg Preidler en Albert Timmer rijden namens Giant-Alpecin in Canada.