Max Verstappen baalde zondag van zijn slechte start bij de Grand Prix van Italië, maar kon leven met de zevende plek op het circuit van Monza.

"Ik liet de koppeling los en de auto ging in anti-stall (een systeem dat voorkomt dat de motor afslaat, red.). Ik moest toen opnieuw de koppeling inschakelen en 'm in de eerste versnelling zetten. Het duurde allemaal te lang", zei de 18-jarige Nederlandse coureur van Red Bull Racing voor de camera van Ziggo Sport.

Verstappen startte vanaf de zevende stek, maar leverde in de eerste meters veel plaatsen in. Tijdens de race knokte hij zich terug en in de slotfase schoof hij nog op van plaats acht naar plaats zeven.

"Ik denk op zich dat de race zelf heel goed ging. Na het tijdverlies in het begin moest ik meer vragen van de banden, dat was lastig. Uiteindelijk ging het nog wel redelijk goed."

Singapore

Verstappen en teammaat Daniel Ricciardo, die genoegen moest nemen met de vijfde plaats, waren zoals verwacht niet opgewassen tegen de Mercedessen en Ferrari's. "Dit was dus niet verkeerd voor ons. We kijken nu uit naar Singapore", besloot de Limburger.

Helmut Marko, topadviseur van Red Bull Racing, zei dat Verstappen niet kwalijk kan worden genomen dat hij in het begin veel plaatsen in moest leveren"De slechte start van Verstappen was niet zijn schuld", aldus Marko tegen SkySports. "De auto ging in anti-stall modus, maar zijn handelingen daarna waren fantastisch. Binnen een seconde had hij het opgelost."

De race in Italië werd gewonnen door Mercedes-rijder Nico Rosberg. Hij bleef ploeggenoot Lewis Hamilton (tweede) en Sebastian Vettel van Ferrari voor. Over twee weken staat de race in Singapore op het programma.