Het Nederlands elftal is zondag in het stadion van AZ in Alkmaar blessurevrij gebleven tijdens de laatste training op Nederlandse bodem in de aanloop naar het belangrijke uitduel met Zweden in de WK-kwalificatie.

Oranje oefende achter gesloten deuren met de beoogde basisformatie. Bondscoach Danny Blind zei donderdag na het verloren oefenduel met Griekenland (2-1) niet zeker te weten of hij tegen Zweden voor dezelfde elf namen kiest.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Zweden zag Blind alleen Ron Vlaar afvallen. De verdediger van AZ kampt met een kuitblessure. Blind besloot geen vervanger op te roepen.

Nederland kan tegen Zweden wel buigen op goede statistieken. Van de 23 eerdere ontmoetingen won Oranje er tien, Zweden zegevierde achtmaal. Het doelsaldo (42-47) is wel in het nadeel van het Nederlands elftal.

Video: Samenvatting Nederland-Griekenland (1-2)

De laatste ontmoeting ging ook verloren. Zweden won op 11 oktober 2011 met 3-2. Oranje was toen al zeker van deelname aan het EK in Polen en Oekraïne.

De selectie vertrekt maandag naar Zweden, waar het maandagavond nog traint in de Friends Arena. De wedstrijd begint dinsdag om 20.45 uur. Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg zijn de andere landen in groep A.