Sam Allardyce kent de nodige zenuwen voor zijn debuut als bondscoach van Engeland, dat het zondag in de WK-kwalificatie opneemt tegen Slowakije in Trnava.

Allardyce volgde deze zomer Roy Hodgson op, die na een teleurstellend verlopen EK moest vertrekken. Engeland werd daar in de achtste finales uitgeschakeld door IJsland.

"Bij iedere nieuwe klus heb je zenuwen. Je hoopt dat je spelers het goed doen en dat ze doen wat we allemaal willen: winnen. Ik ben nerveus in aanloop naar de wedstrijd, maar het zal weg zijn als de wedstrijd eenmaal begonnen is", aldus Allardyce.

De 61-jarige oud-trainer van Sunderland weet dat hij dan anders is. "Dan ben ik gefocust. Ik hoor het publiek om me heen niet, let alleen maar op hoe mijn ploeg het doet en communiceer met ze als dat nodig is."

Slowakije en Engeland troffen elkaar tot nu toe vier keer. Drie keer wonnen de Engelsen en de laatste ontmoeting, in de groepsfase van het EK, eindigde onbeslist (0-0).

Opstelling

In de aanloop naar het duel met de Slowaken koos Allardyce ervoor om zijn opstelling al prijs te geven. De bondscoach ziet daar geen gevaar in.

"Volgens mij is de opstelling nooit een geheim geweest. Waarom zou ik proberen het geheim te houden als het toch wel uitlekt? De jongens weten waar ze aan toe zijn en kunnen zich voorbereiden, net als ik. Hopelijk is ons werk genoeg geweest om een moeilijke tegenstander te verslaan."

Luke Shaw, linksback van Manchester United, zal in ieder geval niet in actie komen. Hij sloeg zaterdag de training over en is uit voorzorg teruggekeerd naar zijn club. Shaw miste bijna het volledige vorige seizoen vanwege een dubbele beenbreuk, opgelopen tijdens de ontmoeting met PSV in de Champions League.

De wedstrijd tussen Slowakije en Engeland begint zondagavond om 18.00 uur. Schotland, Slovenië, Litouwen en Malta zijn de andere tegenstanders in de groep.