Een Amerikaans mediabedrijf wordt zeer binnenkort de nieuwe eigenaar van de Formule 1. Bernie Ecclestone, de huidige baas van de koningsklasse van de autosport, verwacht dat de deal volgende week wordt afgerond.

Ecclestone bevestigt dat zaterdag bij de Grand Prix van Italië aan Auto, Motor und Sport.

Volgens het Duitse vakblad koopt Liberty Media uit Colorado voor een bedrag van 8,5 miljard dollar de aandelen van de Formule 1.

De Britse investeringsmaatschappij CVC Capital is momenteel grootaandeelhouder met 35,1 procent van de aandelen. Dit bedrijf zint al een tijdlang op een verkoop, maar tot dusver kwam het er niet van.

Nu lijkt er echter sprake van een doorbraak. Liberty Media zou dinsdag de eerste tranche overmaken. Het Amerikaanse bedrijf wil de overname in een later stadium afronden met een beursgang in New York, aldus Auto, Motor und Sport.

Rol

Of er nog een rol voor de 86-jarige Ecclestone is weggelegd bij de overname, is nog onduidelijk. De Brit, die al decennia lang de grote baas is van de Formule 1 en tot op de dag van vandaag de onderhandelingen voert met circuits en sponsors, zou dat helemaal zelf mogen bepalen.

"We zullen zien wat ik doe. Ik besluit zelf welke rol ik aanneem'', zegt hij.