Dafne Schippers verwacht in 2017 beter te zijn dan dit seizoen. De Nederlandse sprintster denkt te profiteren van de ervaring van een bij vlagen lastig 2016.

"Mijn leven is totaal veranderd nadat ik vorig jaar wereldkampioen ben geworden", keek Schippers vrijdag bij de Diamond League in Zürich terug. 

"Ik heb een moeilijk jaar gehad, met de nodige problemen. Ik weet nu hoe ik daarmee om moet gaan. Ik heb eerst tijd nodig om tot rust te komen in mijn hoofd en ga dan hard werken. Volgend jaar kom ik sterker terug."

De 24-jarige Schippers ziet het olympisch zilver vorige maand op de olympische 200 meter in Rio de Janeiro als het hoogtepunt van 2016, al was ze direct na de race die gewonnen werd door de Jamaicaanse Elaine Thompson zwaar teleurgesteld.

"Die zilveren medaille en het winnen van de Diamond League waren mijn hoogtepunten van het jaar. Daar moet ik heel blij mee zijn, maar ik heb wat tijd nodig om dat te realiseren", vertelde Schippers, die in juli ook nog Europees kampioen werd op de 100 meter.

Londen

Schippers kwam donderdag al in actie in Zürich en daar verloor ze op de 200 meter opnieuw van Thompson. Ze was al zeker van de eindzege in de Diamond League op dit onderdeel na haar winst vorige week in Parijs.

Hoogtepunt van Schippers in 2017 moet de WK worden. Die wordt in Londen gehouden.