Voor Robin Haase en Kiki Bertens is de US Open voorbij. Na hun vroegtijdige uitschakeling in het enkelspel wisten beide Nederlanders vrijdag niet te winnen in het dubbelspel.

Haase kon in het mannendubbel niet stunten met zijn Nieuw-Zeelandse gelegenheidspartner Artem Sitak. In de tweede ronde was het als eerste geplaatste Franse koppel Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut veel sterker. Zij wonnen met 6-3 en 6-4.

De 29-jarige Haase strandde maandag al in de eerste ronde van het enkelspel. De nummer 62 van de wereld liet zich verrassen door de Australiër James Duckworth, die met een wildcard was toegelaten tot het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar.

Volgende week komt Haase in actie bij de TEAN International, het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn.

Bertens en Krajicek

Bertens verloor vrijdag met haar dubbelpartner Johanna Larsson uit Zweden in de tweede ronde. Het als vijftiende geplaatste duo moest in twee sets buigen voor Asia Muhammad en Taylor Townsend uit de Verenigde Staten. Het werd 6-4 en 6-4. 

De 24-jarige Bertens werd dinsdag in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld door de zes jaar jongere Ana Konjuh uit Kroatië. Voor de Nederlandse was het de vijfde keer op rij, inclusief de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, dat ze in de eerste ronde onderuit ging. 

Michaëlla Krajicek wist vrijdag wel te winnen in het vrouwendubbel in New York. Samen met haar Britse partner Heather Watson was ze vrijdag in de eerste ronde veel sterker dan het Amerikaanse duo Raquel Atawo en Abigail Spear. Het werd 6-2 en 7-5.

Krajicek en Watson maakten beduidend minder fouten dan hun opponenten en sloegen in de tweede set veel meer aces.

In de volgende ronde treffen Krajicek en Watson het Japans/Amerikaanse duo Nao Hibino en Nicole Gibbs. Zij rekenden in de eerste ronde af met Mariana Duque-Mariño uit Colombia en de Puerto Ricaanse Monica Puig.

In het enkelspel kwam Krajicek vorige week niet verder dan de eerste ronde van de kwalificaties. Daarin verloor ze in drie sets van de Paraguayaanse Montserrat González.