De rol van Yaya Touré bij Manchester City lijkt uitgespeeld. Manager Pep Guardiola heeft de Ivoriaanse middenvelder vrijdag niet ingeschreven voor de Champions League. 

Touré kwam dit seizoen in de Premier League nog niet in actie, alleen in de play-offs van de Champions League tegen Steaua Boekarest kreeg hij speeltijd.

De 33-jarige Touré was de afgelopen jaren een belangrijke waarde op het middenveld van Manchester City. Met twintig doelpunten had Touré in het seizoen 2013/2014 een aanzienlijk aandeel in het behalen van de landstitel.

Onder Guardiola, die hem eerder liet vertrekken bij FC Barcelona, is hij op het tweede plan geraakt. De verwachting was dat Touré deze zomer zou vertrekken uit Engeland, maar ondanks interesse van onder meer Internazionale kwam het niet tot een transfer.

City is in de Champions League ingedeeld in groep C met Borussia Mönchengladbach, FC Barcelona en Celtic. De eerste wedstrijd van de 'Citizens' in het miljoenenbal is op dinsdag 13 september in eigen stadion tegen Gladbach.